GYIK

Kedves Látogató!

Egy csokorba gyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek a legtöbbször felmerülnek a nálunk érdeklődő, vagy hozzánk látogató vásárolókban.

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Az interneten látott termékeket élőben is megtekinthetem?

A termékek nagy része élőben is megtekinthető üzletünkben.

Interneten keresztül is tudok rendelni?

Igen, igényét, kérdéseit elküldheti nekünk emailben, illetve a Kapcsolat menüpont alól.

Burkolattal kapcsolatos kérdések

Rakhatunk-e kisebb méretű fürdőszobába nagyobb méretű burkolat lapokat?

Bizony, rakhatunk. Ez egy tévhit, hogy kis helyiségbe nem mutatnak jól a nagyobb méretű lapok. 

Ha nem szeretném felszedni a mostani burkolatot, van rá lehetőség, hogy arra ragaaszuk az újat?

Ragaszthatóak egymásra, csak körültekintően kell eljárni. A felületet előtte tapadást elősegítő anyaggal kell kezelni. Ilyenkor ne feledkezzünk meg arról, hogy magasabb lesz a burkolat réteg, és szűkbb lesz a hely az ajtó rése alatt. 

Bármelyik kiválasztott burkolatit tehető-e kültérre?

Nem tehető. Vannak külön kültéri burkolatok, melyek a kinti időjárási körülményeknek megfelelően lettek gyártva. Figyeljünk arra, hogy a kintre tett burkolat fagyálló legyen.

Minden burkolathoz kell fugát használni?

Igen, ez szükséges. A dilatáció miatt alkalmaznunk kell, hiszen a burkolat hő hatására elkezdhet mozogni, és fuga nélkül megrepedhet, betörhet.

WC-kel kapcsolatos kérdések

Milyen wc-t válasszak fali kivitelt, vagy álló kivitelt?

Funkcióban természetesen nincs különbség. A fürdőszoba összhatását érdemes figyelembe venni. Ha modern fürdőszobát alakítunk ki, ott a fali kivitel fog jobban mutatni. Emellett a fali WC alatt könnyebb takarítani.

Nem szakad le a a fali WC?

Nem szakad le, mert ezek nagyon erősen rögzítve vannak.

Mi okozza a nagy árbeli különbségeket a WC-k között?

Egy fali WC mindig drágább lesz, mert több alkatrészből áll. Cserébe egy olyan erős, megbízható szerkezetet kapunk, mellyel hossz-hosszú éveken keresztül semmi probléma nem lesz. Az árkülönbség adódhat különböző kényelmi és "zöld" tulajdonságból.

Csaptelepekkel kapcsolatos kérdések

Hogyan tisztítsuk hatékonyan a csaptelepet?

A csaptelepek külső, krómozott felületét az erre megfelelő tisztítószerrel szükséges takarítani. A szűrő részét pedig elegendő ecetes vízzel leöblíteni. Ha hetente egyszer így lekezeljük a csaptelepet, akkor hosszan tartó ragyogást fogunk kapni.

Mi az a termosztátos csaptelep?

A termmosztátos csaptelep, ahogy a neve is mutatja, termosztáttal van ellátva. Be lehet állítani egy maximum hőmérsékletet, melyen a víz folyni fog. ez nagyon jó választás kisgyermekes családoknak, mert nem kell attól tartani, hogy a pici leforrázza magát, akár véletlenül is.

Milyen különbség van a hagyományos és az automata leeresztős csaptelep között?

Az automata leeresztős csap esetében található egy úgynevezett húzórúd, ez működteti a csaptelep leeresztő mechanikáját. A hagyományos pedig a régről ismert dúgós, láncos megoldás.

Kádat vagy zuhanykabint válasszunk?

Ez egy örök kérdés. A választ mindig a saját életüvitelünkban, fürdőszobánk nagyságában kell keresni. Egy kisgyermekes családnak érdemes fürdőkádat választania, bár vannak már kádmedencével ellátott zuhanykabinok is. A hely szinte mindent behatárol. Egy picike fürdőszobába, kényelmi szempontokból érdemesebb zuhanykabint választani, mert azzal helyet tudunk spórolni. Egy nagyobb fürdőszobába tehetünk egy nagyobb kádat, de aki a nagy tereket szereti maga körül, az a nagy fürdőbe is tehet zuhanykabint, melytől a helyiség még légiesebb lesz.